Burger s avokádovým dipom v cícerovo-mandľovej žemli

May 26, 2014

Recept na tuniakový burger mal veľký úspech a preto sme sa rozhodli dať vám tip na ďalší burger. Tento recept je ale trocha odlišný, nakoľko mäso si možete vybrať podľa vašej chuti a ukážeme si, ako si jednoducho spravíte zdravú žemľu a avokádový dip. Či si vyberiete hovädzie, chudé bravčové alebo kuracie mäso, je len na vás.

Ingrediencie:

Cícerovo-mandlová žemľa (na 4 "placky"):

Avokádový dip

 

Postup (žemla):

1. Bielka vyšlaháme na sneh.
2. Múku, mandle a maslo prstami vymiesime. 
3. Pridáme sneh, syr a soľ.
4. Vytvarujeme guličky, ktoré splasneme na plech vystlaný papierom na pečenie. 
5. Posypeme sezamom alebo inými semiačkami.
6. Pečieme 15minút na 190°C.

Zdroj: Foodlover