Prečo by si si mal pripravovať jedlo deň vopred?

Mar 31, 2016

Každý nejako začínal s cvičením. Prvé tréningy boli určite nesmelé. Kde ísť? Čo robiť? Ako cvičiť? Jednoducho si prišiel do posilky a náhodne si si vyberal činky alebo stroje. Bez systému (určite si robil veľa cvikov na prsia a biceps), ale aspoň si mal pocit, že cvičíš a prinesie to výsledky. Prinieslo? Možno áno, ale pravdepodobne nič veľké, o čom by malo zmysel hovoriť. Tréning začne zaberať vtedy, keď má systém. Potrebuješ aspoň základný rozpis toho, čo máš robiť. Rovnako to funguje aj so stravou. Ak nemáš systém - nemáš ani výsledky. Preto si treba stanoviť plán a dodržiavať ho. Väčšina ľudí má daný tréningový plán, ale nemá jedálniček a nepriravujú si jedlo dopredu. A to treba zmeniť. Prečo?

V prvom rade si treba uvedomiť, že bez správnej stravy sa nepohneš. Je škoda "zahodiť" kvalitný tvrdý tréning kvôli tomu, že nebudeš pred ním a po ňom prijímať všetky potrebné živiny, z ktorých si telo dokáže budovať svaly. Možno si povieš "ja viem, čo mám jesť a za pochodu si tvorím denný jedálniček". Skús si napísať, čo si zjedol za posledné dva dni a napíš si optimálny jedálniček, ktorý by si chcel dodržiavať. Sú tam rozdiely, však? A práve preto je dobré plánovať si tieto veci s predstihom.

 

Dôvody, prečo si plánovať jedálniček dopredu

 

Dúfam, že som ťa týmto presvedčil o tom, aby si si pripravoval jedlo na deň dopredu. Keď si na to zvykneš, nebudeš sa chcieť vrátiť k "tvoreniu jedálnička za pochodu".