Rebarborovo-jahodový homemade džem

Aug 27, 2014

Džem nemusí byť vždy kupovaný a plný cukru a zahusťovadiel a konzervačných látok. Spravte si jednoducho doma svoj vlastný rebarborovo-jahodový džem bez pridaného cukru, pektínu a želírovacích látok so zdravými chia semiačkami

Ingrediencie:

Postup:

1. Rebarboru nakrájame na malé kúsky a jahody na polky/štvrťky.
2. Dáme spolu variť pokým sa ovocie "nerozpadne". (cca 10-15minút)
3. Odstavíme z plameňa.
4. Pridáme semiačka a džem miešame pokým nie sú semiačka rovnomerne premiešané s ovocím.
5. Rozlejeme do fliaš, poriadne uzatvoríme a skladujeme v chladničke.
 
Takýto džem sa oplatí robiť v malom množstve a skonzumovať ho do 2 týždňov.
 
Nutričné hodnoty na pohár (425g):
 
Energia: 887kJ, 214kcal
 
Bielkoviny: 8,7g 
 
Sacharidy: 33,5g
 
Tuky: 8g
 
Bielkoviny sú započítané aj z neplnohodnotných zdrojov. Džem neobsahuje plnohodnotné (živočíšne) bielkoviny. Tuky sú z 80% z chia semiačok, takže sa jedná o zdravé tuky. Med nie je započítaný.
 
Zdroj: Foodlover