Tuniakový burger

Apr 2, 2014

Neviete, čo si nosiť na desiatu, obed či olovrant do práce alebo do školy? Spravte si tuniakové burgre! 

Ingrediencie:

Postup:

Vylejte šťavu alebo olej z konzervy a dajte tuniaka do misky. Ak máte kúsky, rozdrťte ich vidličkou. Pridajte 2 celé vajcia a trocha korenia. Zmes miešajte a dosýpajte postupne vločky, ktoré musia byť pomleté na múku. Malo by stačiť približne 35g vločiek, ale toto množstvo sa môže meniť v závislosti od typu tuniaka a veľkosti vajec. Musí vám vzniknúť zmes, ktorá nebude veľmi riedka, ale netreba ju robiť ani pevnú ako cesto, lebo na panvici sa vlhkosť odparí. Všetko poriadne premiešajte a na rozpálenú panvicu vylejte 3-4 placky. Netreba pridávať žiadny olej. Opečte z každej strany asi 3 minúty.

Placky vložte do celozrnného pečiva, pridajte si zeleninu podľa chuti. Kto chce,môže si pridať aj horčicu alebo kečup bez cukru.

 

Nutričné hodnoty z uvedených ingrediencií (3 placky):

Bielkoviny: 42g

Sacharidy: 20g

Tuky: 32g

Pečivo nie je započítané, nakoľko je každé iné. Priemerná kaiserka, ktorá je aj na fotke obsahuje asi 15-20g sacharidov. Bielkoviny sú započítané len z plnohodnotných živočíšnych zdrojov.