Máš chuť na sladosti, ale nechceš jesť tučné tyčinky plné cukrov? Sprav si tieto nepečené tyčinky, ktoré obsahujú zdravé tuky a chutia lepšie ako tie z obchodu.
Ingrediencie (na 10x70g tyčiniek) :
Postup:
1. Lieskovce si môžeme predpražiť na 200C 10minút - pre lepšiu chuť.
2. Lieskovce rozmixujeme na jemnú múčku, pridáme do misy s vločkami a premiešame.
3. Z vody a ďatlí si pripravíme pastu ponorným mixérom alebo použijeme kuchynský robot.
4. Hmotu na tyčinky spravíme buď ručne, pridaním pasty k orieškom a vločkám alebo ak máme silný robot (food processor), tak použijeme ten.
5. Hmotu miesime pokým je pevná a drží tvar.
6. Hmotu rovnomerne natlačíme do nejakej formy vystlanej papierom na pečenie a dáme chladiť do chladničky na cca 30minút.
7. Vychladnutú hmotu nakrájame na tyčinky požadovanej veľkosti.
8. Môžeme ich zabaliť do papieru na pečenie a previazať šnúrkou.
Pre "nutellovú" chuť pridáme v 2.kroku 1 lyžicu kakaa, pre škoricovú 1 lyžičku škorice.
Skladujeme v chladničke.
Nutričné hodnoty na 100g:
Energia: 1862kJ, 445kcal
Bielkoviny: 10g (nie sú to ale plnohodnoté živočíšne bielkoviny)
Sacharidy: 36g
Tuky: 19g
Vláknina: 7,7g
Zdroj: Foodlover