Zdravé nepečené tyčinky

May 17, 2014

Máš chuť na sladosti, ale nechceš jesť tučné tyčinky plné cukrov? Sprav si tieto nepečené tyčinky, ktoré obsahujú zdravé tuky a chutia lepšie ako tie z obchodu.

Ingrediencie (na 10x70g tyčiniek) :

Postup:

1. Lieskovce si môžeme predpražiť na 200C 10minút - pre lepšiu chuť.
2. Lieskovce rozmixujeme na jemnú múčku, pridáme do misy s vločkami a premiešame.
3. Z vody a ďatlí si pripravíme pastu ponorným mixérom alebo použijeme kuchynský robot.
4. Hmotu na tyčinky spravíme buď ručne, pridaním pasty k orieškom a vločkám alebo ak máme silný robot (food processor), tak použijeme ten.
5. Hmotu miesime pokým je pevná a drží tvar. 
6. Hmotu rovnomerne natlačíme do nejakej formy vystlanej papierom na pečenie a dáme chladiť do chladničky na cca 30minút.
7. Vychladnutú hmotu nakrájame na tyčinky požadovanej veľkosti. 
8. Môžeme ich zabaliť do papieru na pečenie a previazať šnúrkou. 

Pre "nutellovú" chuť pridáme v 2.kroku 1 lyžicu kakaa, pre škoricovú 1 lyžičku škorice.
Skladujeme v chladničke.

 

Nutričné hodnoty na 100g:

Energia: 1862kJ, 445kcal

Bielkoviny: 10g (nie sú to ale plnohodnoté živočíšne bielkoviny)

Sacharidy: 36g

Tuky: 19g

Vláknina: 7,7g

Zdroj: Foodlover