Poďme sa rozprávať o vláknine. Naozaj potrebujeme toľko, koľko hovoria doktori? Ak áno, koľko to je? Ak budem mať dostatočný príjem vlákniny, zabráni to vzniku rakoviny? Sú biosteaky a vajcia dobré zdroje vlákniny? Pomôže mi dostatok vlákniny zbaviť sa zápchy?
Čítať viacKoľko bielkovín musím prijať v diéte aby som netratil ťažko nadobudnuté svaly? Ovplyvňuje to nejako veľkosť kalorického deficitu? Aký je rozdiel medzi chudým a obéznym človekom?
Čítať viacChia semiačka sú pre mnohých novinka a asi si ich začal vnímať len v posledných rokoch. Nedaj sa zmiasť ich veľkosťou. Aj keď sú malé, sú plné kvalitných živín a pritom majú veľmi málo kalórií. Prečo by si ich mal zaradiť do jedálnička?
Čítať viacVitamín D patrí medzi veľmi dôležité vitamíny a má zásadný vplyv na správne pracovanie tvojho tela. Spolu s vitamínmi E, K a A patrí medzi vitamíny rozpustné v tukoch. V niečom je ale iný ako všetky ostatné vitamíny.
Čítať viacAsi každý používa jedlo z plechovky - hrach, kukurica, šampiňóny, tuniak či bambusové klíčky. Jednoducho si kúpiš plechovku a odložíš si ju do skrinky a ďalej sa o ňu nestaráš.
Čítať viac