FIT CHICK #13 - Brittany Coutu: bývalá gymnastka, ktorá prerazila vo svete fitness

Aug 10, 2016

Gymnastka, WBFF Pro, fitness modelka a aj Miss štátu New England z roku 2014, to všetko dosiahla táto Američanka kým dovŕšila 30 rokov. Brittany dnes patrí medzi najkrajšie a najpopulárnejšie fitness modelky čo dokazuje aj mnoho medailových umiestnení z rôznych fitness súťaží po celom svete.

Na rozdiel od iných, s fitness a bodybuildingom začala relatívne neskoro, keď mala 22 rokov. Po vysokej škole nevedela, čo so životom a rozhodla sa vyskúšať súťaženie vo fitness. Keďže predtým súťažila v gymnastike, mala pre tento šport vynikajúce svalové predpoklady. Ako sama tvrdí, keď sa začala venovať bodybuildingu, zmenila svoju stravu a naučila sa hlavne pózovať a formovať svoju postavu.

V priebehu nasledujúcich rokov sa fitness začala venovať profesionálne a stala sa sponzorovanou atlétkou. Motiváciou je pre ňu hlavne pocit z dosiahnutia svojich cieľov a ďalších úspechov. Množstvo energie jej dodáva aj jej široká základňa fanúšikov, pre ktorých pravidelne pripravuje aj tréningové a stravovacie programy. Sama hovorí, že sa takto snaží svojou troškou zmeniť svet a pomôcť čo najväčšiemu počtu ľudí.

Takto vyzerá jej týždenný tréningový program:

Pondelok - nohy

Utorok - hrudník a kardio

Streda - ruky a brucho

Štvrtok - chrbát a brucho

Piatok - ramená, lýtka a kardio

Sobota - nohy a kardio

Nedeľa - odpočinok

Ako môžeš vidieť, kardio zaraďuje v tréningu trikrát týždenne. Okrem toho sa však profesionálne venuje aj tancu, ktorý jej nielen pomáha zhadzovať "prebytočné" kalórie ale je pre ňu aj skvelou formou odreagovania. Pravidelne do tréningu zaraďuje aj simulátor schodov, či kruhové intervalové tréningy.

Medzi jej najobľúbenejšie cviky patria arnoldove tlaky na ramená, drepy a zdvíhanie nôh pri vise z hrazdy ako ideálny cvik na brucho. Okrem tréningu si taká postava vyžaduje aj tú správnu stravu. Brittany máva denne šesť jedál založených hlavne na rybách, mäse (hovädzom, kuracom alebo morčacom), ryži, zelenine (najmä špargľa) a vláknine (hlavne z ovsených vločiek).