Kuracie prsia plnené sušenými paradajkami

Apr 14, 2014

Máte už po krk kuracích pŕs so stále sa opakujúcimi sa marinádami a koreniami? Väčšina ľudí, ktorí si už zmenili jedálniček majú tento problém a preto sme sa rozhodli vám ukázať rýchly a jednoduchý recept ako si kuracie prsia pripravíte na netradičný a chutný spôsob.

Vyskúšajte tento recept so sušenými paradajkami, ktorý je aj veľmi praktický, keďže si ho podobne ako pri marinádach môžete nachystať dopredu.

Ingrediencie:

 

Postup:

Umyte kuracie prsia a očistite ich. Ak máte väčšie kusy mäsa, môžete ich prekrojiť na polovicu, ale odporúčam ich nechať v celku, aby mäso nebolo veľmi tenké. Jemne mäso naklepte z oboch strán. Narežte malý otvor do mäsa, aby sa tam dali vložiť sušené paradajky. Sušené paradajky sú bežne dostupné v každých potravinách, predávajú ich aj v pultoch, kde si môžete kúpiť presne toľko gramov, koľko potrebujete alebo v oddelení zaváranín v sklenených pohároch.

Paradajky treba vybrať a nechať z nich stiecť olej. Netreba ich dávať do mäsa veľa, lebo majú výraznú chuť. Potom už len pridajte trochu soli a čierneho korenia a jednoducho opečte naplnené kuracie prsia na panvici z každej strany. Výhodou je, že si viete pripraviť mäso dopredu do chladničky a hocikedy ho môžete upražiť. Čím dlhšie bude v chladničke pripravené, o to viac prejde chuť paradajok do mäsa.

 

Nutričné hodnoty:

Energia: 872kJ, 208kcal

Bielkoviny: 40g

Sacharidy: 1g

Tuky: 4g

Bielkoviny sú započítané len z plnohodnotných živočíšnych zdrojov.