Musli - zdravo a chutne (recept)
Máte radi musli? Tie z obchodov síce chutia dobre, ale obsahujú príliš veľa cukru a nekvalitných zložiek ako kakaové maslo, dextróza či pšeničná múka. Vďaka tomu obsahujú viac ako 20% cukrov. Spravte si musli jednoducho doma podľa vašej chuti zdravo, z kvalitných zložiek a s lepšími nutričnými hodnotami.

Ingrediencie:
-
2x250ml šálka ovsených vločiek
-
4 lyžice jablkového pyré
-
1 lyžička psyllium vlákniny
-
1 lyžička psyllium + 4 PL horúcej vody
-
1 lyžička javorového sirupu alebo medu (len pre tých, ktorým sacharidy naviac neublížia, inak nemusia byť)
-
1/1 šálky nasekaných nelúpaných mandlí alebo horkej vysokopercentnej čokolády
-
1/2 lyžičky mletej škorice
Postup:
1. Predhrejeme si teplovzdušnú rúru na 100°C.
2. Uvedené množstvo psyllium (vlákniny) zmiešame s vodou a necháme napučať približne jednu minútku, aby sa nám vytvoril gél.
3. Všetky ostatné ingrediencie spojíme v miske. Pridáme napučané psyllium a spracovávame masu rukami, aby sme lepšie vytvarovali zlepence.
4. Müsli rozprestrieme na papier na pečenie a pečieme 30 minút.
5. Potom ich otočíme a pečieme ďalších 30 minút z druhej strany aby sa nám vysušili.
6. Müsli treba nechať úplne vychladnúť v pootvorenej rúre.
Jablkové pyré môžete nahradiť jahodami, banánom alebo marhuľami. Rovnako aj oriešky sa dajú nahradiť aj inými druhmi, ako napr. kešu, lieskovce, vlašské orechy a pod.
Zdroj: Foodlover