Ovocný cheesecake

Mar 26, 2016

Cheesecake sa dá spraviť na tisíc spôsobov a vždy bude chutný. Čo je zložitejšie, je spraviť cheesecake zo zdravých ingrediencií. Ako na to?

Ingrediencie na 10 porcií:

 

Postup:

V mixéri zmiešaj vločky s mandľami a vymixuj ich na múku. Pridaj celé vajce, 2 polievkové lyžice medu a 100g roztopeného kokosového tuku. Všetko zmiešaj. Tým sa ti vytvorí cesto. Do plechu vlož papier na pečenie a rozotri po ňom cesto. Peč ho 10 minút pri 180 stupňoch.

Plnku vytvoríš jednoducho zmixovaním 1kg tvarohu (odporúčam roztierateľný), 100ml mlieka, 3PL ryžovej krupice, 3 vajec a vanilky. Na koniec pridaj stéviu podľa chuti. Plnku rozotri na upečené cesto a daj znova piecť na 45 minút pri 180 stupňoch.

Na vrch pomixuj ovocie podľa chuti. Je úplne jedno, čo si vyberieš, odporúčam niečo kyslé a svieže. Ovocie pomixuj so želatínou a natri na zvyšok cheesecaku. Nezačni hneď jesť, cez noc by mala torta ostať v chladničke, aby stuhla. 

 

Nutričné hodnoty na 1 porciu:

Energia: 930kJ, 287kcal

Bielkoviny: 15g

Sacharidy: 17g

Tuky: 16,5g

Bielkoviny sú započítané len z plnohodnotných živočíšnych zdrojov.