Cheesecake sa dá spraviť na tisíc spôsobov a vždy bude chutný. Čo je zložitejšie, je spraviť cheesecake zo zdravých ingrediencií. Ako na to?
Ingrediencie na 10 porcií:
Postup:
V mixéri zmiešaj vločky s mandľami a vymixuj ich na múku. Pridaj celé vajce, 2 polievkové lyžice medu a 100g roztopeného kokosového tuku. Všetko zmiešaj. Tým sa ti vytvorí cesto. Do plechu vlož papier na pečenie a rozotri po ňom cesto. Peč ho 10 minút pri 180 stupňoch.
Plnku vytvoríš jednoducho zmixovaním 1kg tvarohu (odporúčam roztierateľný), 100ml mlieka, 3PL ryžovej krupice, 3 vajec a vanilky. Na koniec pridaj stéviu podľa chuti. Plnku rozotri na upečené cesto a daj znova piecť na 45 minút pri 180 stupňoch.
Na vrch pomixuj ovocie podľa chuti. Je úplne jedno, čo si vyberieš, odporúčam niečo kyslé a svieže. Ovocie pomixuj so želatínou a natri na zvyšok cheesecaku. Nezačni hneď jesť, cez noc by mala torta ostať v chladničke, aby stuhla.
Nutričné hodnoty na 1 porciu:
Energia: 930kJ, 287kcal
Bielkoviny: 15g
Sacharidy: 17g
Tuky: 16,5g
Bielkoviny sú započítané len z plnohodnotných živočíšnych zdrojov.