Quinoa s krevetami a zeleninou

Nov 4, 2014

Poznáte quinou? Používate ju bežne vo vašej kuchyni? Ak nie, mali by ste ju určite vyskúšať! Quinoa patrí medzi pseudoobilniny a neobsahuje lepok. V porovnaní s hnedou ryžou obsahuje viac vlákniny a z kalorického hľadiska sú skoro totožné. U nás sa využíva pomerne málo, ale v zahraničí je často súčasťou fit-jedálničkov. Skúste ju skombinovať s krevetami a zeleninou. Na prípravu quinoi s krevetami vám stačí len 25 minút!

Ingrediencie na 4 menšie porcie:

Postup:

1. Quinou varíme na cibuľke s vínkom a vodou približne 15-20minút.
2. Brokolicu uvaríme alebo sparíme, aby bola mäkká, ale sa nerozpadala.
3. Z cesnaku, chili, vňaťky, soli, korenia a olivového oleja spravíme marinádu na krevety. Krevety v nej poriadne premiešame.
4. Cukinu si nakrájame na kolieska (polkolieska).
5. Cukinu s krevetami opekáme na kokosovom oleji cca 4-5 minút.
6. Do uvarenej quinoi pridáme maslo a parmezán. 
7. Vo väčšej mise premiešame quinou s brokolicou a opečenými cuketami a krevetami.
8. Naservírujeme na taniere, posypeme parmezánom a vňaťkou.

 

Nutričné hodnoty na 1 porciu:

 
Energia: 262kJ, 1100kcal
 
Bielkoviny: 17g 
 
Sacharidy: 25g
 
Tuky: 16g
 
Bielkoviny sú započítané len z plnohodnotných živočíšnych zdrojov. Nie je započítaná chilli paprička, petržlenová vňať a kokosový olej na opekanie cukiny a kreviet.
Zdroj: Foodlover