Poznáte quinou? Používate ju bežne vo vašej kuchyni? Ak nie, mali by ste ju určite vyskúšať! Quinoa patrí medzi pseudoobilniny a neobsahuje lepok. V porovnaní s hnedou ryžou obsahuje viac vlákniny a z kalorického hľadiska sú skoro totožné. U nás sa využíva pomerne málo, ale v zahraničí je často súčasťou fit-jedálničkov. Skúste ju skombinovať s krevetami a zeleninou. Na prípravu quinoi s krevetami vám stačí len 25 minút!
Ingrediencie na 4 menšie porcie:
Postup:
1. Quinou varíme na cibuľke s vínkom a vodou približne 15-20minút.
2. Brokolicu uvaríme alebo sparíme, aby bola mäkká, ale sa nerozpadala.
3. Z cesnaku, chili, vňaťky, soli, korenia a olivového oleja spravíme marinádu na krevety. Krevety v nej poriadne premiešame.
4. Cukinu si nakrájame na kolieska (polkolieska).
5. Cukinu s krevetami opekáme na kokosovom oleji cca 4-5 minút.
6. Do uvarenej quinoi pridáme maslo a parmezán.
7. Vo väčšej mise premiešame quinou s brokolicou a opečenými cuketami a krevetami.
8. Naservírujeme na taniere, posypeme parmezánom a vňaťkou.
Nutričné hodnoty na 1 porciu: