Ak ťa nudia stále jednotvárne desiaty a olovranty, sprav si túto tortu. Vyzerá dobre, chutí dobre a má výborné zloženie!
Ingrediencie jednu tortu (8 porcií):
Postup:
Postup je veľmi jednoduchý. Uvar si mliečnu ryžu - varí sa klasicky ako obyčajná ryža. Odporúčam najprv začať v hrnci variť len s vodou a nie s mliekom, menej sa prichytáva na hrniec. Jemne ju osoľ a var, až kým nie je skoro hotová. Potom postupne prilievaj mlieko, až kým nezmäkne. Hotovú mliečnu ryžu vylej do misy a pridaj želatínu. Poriadne premiešaj a pridaj tiež proteín, tvaroh a sladidlo. Ak je cesto dostatočne sladké, vylej ho do tortovej formy. Posyp ovocím a nechaj stuhnúť v chladničke aspoň dve hodiny. Ja som použil na jednu polovicu torty čučoriedky a na druhú kivi :)
Nutričné hodnoty na 1 porciu: