Ryžovo tvarohová torta s proteínom

May 2, 2016

Ak ťa nudia stále jednotvárne desiaty a olovranty, sprav si túto tortu. Vyzerá dobre, chutí dobre a má výborné zloženie!

Ingrediencie jednu tortu (8 porcií):

Postup:

Postup je veľmi jednoduchý. Uvar si mliečnu ryžu - varí sa klasicky ako obyčajná ryža. Odporúčam najprv začať v hrnci variť len s vodou a nie s mliekom, menej sa prichytáva na hrniec. Jemne ju osoľ a var, až kým nie je skoro hotová. Potom postupne prilievaj mlieko, až kým nezmäkne. Hotovú mliečnu ryžu vylej do misy a pridaj želatínu. Poriadne premiešaj a pridaj tiež proteín, tvaroh a sladidlo. Ak je cesto dostatočne sladké, vylej ho do tortovej formy. Posyp ovocím a nechaj stuhnúť v chladničke aspoň dve hodiny. Ja som použil na jednu polovicu torty čučoriedky a na druhú kivi :)

Nutričné hodnoty na 1 porciu:

 
Energia: 467kJ, 111kcal
 
Bielkoviny: 17,1g 
 
Sacharidy: 20,6g
 
Tuky: 1,4g
 
Bielkoviny sú započítané len z plnohodnotných živočíšnych zdrojov. Nie je započítané ovocie na posypanie.