Čerešňovo-kokosový brownie
Jul 15, 2014
Dnes si ukážeme recept na zdravý brownie - chrumkavý na povrchu, šťavnatý vo vnútri. Rovnako ako pri mrkvovo-kokosových kockách, aj tu sme použili brezový cukor, ktorý má až o 40% menej kalórií ako bežný cukor.

Ingrediencie:
-
250g horká čokoláda (aspoň 70%)
-
125g kokosový olej
-
4 vajcia
-
100g brezový cukor (xylitol/erythritol)
-
stévia (podľa potreby)
-
100g mleté mandle
-
1 lyžica kakaa
-
3 lyžice strúhaného kokosu
-
200-300g vykôstkovaných čerešní
Postup:
1. Čokoládu s olejom roztopíme nad vodným kúpeľom.
2. Zmes dáme preč z kúpeľa a po jednom pridávame do zmesi vajíčka s "cukrom" a mixujeme. Bude nám postupne vznikať krásny čokoládový krém.
3. Nakoniec pridáme mandle a kokos a jemne premiešame.
4. Plech/tortovú formu (cca 25x25cm) vystelieme papierom na pečenie, vylejeme naň cesto, posypeme čerešnami a pečieme 30minút na 180C.
Nutričné hodnoty (pre 1ks - z celej dávky je asi 10ks):
Energia: 1739kJ, 416kcal
Bielkoviny: 3g
Sacharidy: 23g
Tuky: 34g
Vláknina: 11g
Bielkoviny sú započítané len z plnohodnotných živočíšnych zdrojov.