Čerešňovo-kokosový brownie

Jul 15, 2014

Dnes si ukážeme recept na zdravý brownie - chrumkavý na povrchu, šťavnatý vo vnútri. Rovnako ako pri mrkvovo-kokosových kockách, aj tu sme použili brezový cukor, ktorý má až o 40% menej kalórií ako bežný cukor.

Ingrediencie:

Postup:

1. Čokoládu s olejom roztopíme nad vodným kúpeľom.
2. Zmes dáme preč z kúpeľa a po jednom pridávame do zmesi vajíčka s "cukrom" a mixujeme. Bude nám postupne vznikať krásny čokoládový krém.
3. Nakoniec pridáme mandle a kokos a jemne premiešame.
4. Plech/tortovú formu (cca 25x25cm) vystelieme papierom na pečenie, vylejeme naň cesto, posypeme čerešnami a pečieme 30minút na 180C.
 
 
Nutričné hodnoty (pre 1ks - z celej dávky je asi 10ks):
 
Energia: 1739kJ, 416kcal
 
Bielkoviny: 3g 
 
Sacharidy: 23g
 
Tuky: 34g
 
Vláknina: 11g
 
Bielkoviny sú započítané len z plnohodnotných živočíšnych zdrojov. 
 
Zdroj: Foodlover