V minulom článku sme si ukázali recept na ovocnú zmrzlinu. Dnes si ukážeme recept na čokoládovo-malinovú zmrzlinu s kúskami mandlí.
Ingrediencie:
Postup:
V mixéri zmiešajte všetky ingrediencie a poriadne pomixujte, aby vám neostali hrudky. Ochutnajte, či je zmes dosť sladká. Niektoré proteíny sú menej sladké a budete musieť pridať na dosladenie aj 1-2 tbl. Stévie. Vylejte zmes do pohára a zmrzlinu nechajte mraziť niekoľko hodín. Pred podávaním odporúčam na chvíľu ju nechať jemne roztopiť, aby bola krémová.
Ak chcete, môžete vymeniť tvaroh za grécky jogurt. Nebudete mať také dobré nutričné hodnoty, ale chuťovo bude zmrzlina o niečo lepšia.
Nutričné hodnoty:
Energia: 2705kJ, 646kcal
Bielkoviny: 85g
Sacharidy: 40g
Tuky: 30g
Bielkoviny sú započítané len z plnohodnotných živočíšnych zdrojov. Z použitého množstva budete mať asi 4 porcie.